Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.30

Kunstzinnige auto’s

Traditioneel schildert een kunstenaar zijn meesterwerken op het canvas. Maar voor sommige schilders gaat dit niet ver genoeg. Zij kiezen ervoor het doek te vervangen met het koude metaal van de auto. Dit levert uiteraard verrassende combinaties op. In deze blog schenken we aandacht aan een aantal van de meest opvallende.

Kunstzinnige auto Skoda

Skoda Fabia

Hoe breng je een model onder de aandacht dat al sinds 1999 op de markt is? Door er een Portugese graffiti artiest er op los te laten natuurlijk! Skoda vroeg Armando Gomes zich uit te leven op de nieuwe Fabia die sinds januari 2015 verkrijgbaar is. Het resultaat is een zeer kleurrijk geheel dat zeker de aandacht trekt. Op deze manier geeft Skoda het toch wat degelijke imago van de Fabia een volledig redesign.

Kunstzinnige auto SMART

Smart

Op het eerste gezicht lijkt deze Smart beschilderd te zijn in een ingewikkeld patroon van groentinten. Wie beter kijkt ziet dat het in werkelijkheid gaat om honderden kleine papieren doosjes. Dit monnikenwerk is van de Berlijnse 3D artiest Sarah Illenberger. Om de duurzaamheid van de auto te benadrukken heeft de kunstenaar gekozen voor het gebruik van diverse groentinten.

Kunstzinnige auto Porsche

Porsche 911 cabrio

Het motto ‘Bring color into your life’ van popartiest Michael Perez past hij wel heel letterlijk toe op deze Porsche 911 cabrio. De auto is bedekt met 12 originele schilderijen van Perez en is daardoor een kunstwerk op wielen geworden. In samenwerking met Porsche hoopt Perez op deze manier kunst toegankelijk te maken voor de gewone man in de straat.

Kunstzinnige auto Mercedes

Mercedes-Benz SLK

Van vingerverven tot kunstwerk. Het bijzondere patroon op deze Mercedes SLK diesel is van iPad artiest Matthew Watkins. Ja dat leest u goed: iPad artiest. Met behulp van een aantal artistieke apps en zijn vingers tekende Watkins dit ingenieuze patroon op verzoek van een Italiaanse autodealer. Daarna werd het patroon uitgeprint en voorzichtig op de auto geplaatst.

Kunstzinnige auto Mazda

Mazda ‘Doodle’

Vanwege de sponsoring van het tennistoernooi in Hamburg vroeg Mazda de Duitse artiest Carl Heinz Daxl zijn artistieke talenten toe te passen op de Mazda MX-5, Mazda 2 en Mazda 3. Daxl staat vooral bekend om zijn ‘doodle’ achtige manier van kunst maken, alsof hij tekeningetjes heeft staan maken op een notitieblok tijdens het telefoneren. Het resultaat is een speels geheel dat van deze auto’s unieke exemplaren maakt.

Certificeringen & Partners

Wij zijn lid van de volgende organisaties:
VBV
RDW
Stiba
ARN
KZD
Erkend Duurzaam