Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.30

Vijf beroemde filmauto's

In sommige films zijn de acteurs niet de grote sterren, maar gaat de aandacht vooral uit naar de auto’s. Door de jaren heen zijn er een aantal iconische wagens voorbij gekomen die we langer zullen herinneren dan de acteurs die hen bestuurden. In dit blogbericht zetten we de vijf meest bekende auto’s uit films op een rijtje.

Herbie

Herbie!

Deze auto met persoonlijkheid maakt zijn debuut in de film The Love Bug uit 1969. We leren deze eigenwijze Volkswagen Kever kennen als een auto met een eigen wil die precies doet waar hij zelf zin in heeft. Inmiddels hebben meerdere bestuurders geprobeerd ‘Herbie’ te temmen, met gemengd succes. De auto speelt de hoofdrol in zes films en een kortlopende TV serie.

Mustang

De mooiste achtervolging

De film Bullitt staat vooral bekend om de beroemde achtervolging waarin hoofdrolspeler Steve McQueen in zijn Ford Mustang GT uit 1968 op de hielen wordt gezeten door dodelijke huurmoordenaars. Door critici en kenners wordt de achtervolging gezien als de beste en spannendste die er ooit op het witte doek is verschenen. De absolute ster van deze beroemde scène is natuurlijk de Mustang.

'DB5

De naam is Bond... James Bond

Misschien wel de meest herkenbare filmauto die ooit het witte scherm gesierd heeft. De Aston Martin DB5 is voor de meeste filmliefhebbers nog altijd dé James Bond auto bij uitstek, hoewel de meesterspion in veel wagens heeft gereden. De eerste film waar de iconische DB5 in te zien was is Goldfinger uit 1964. Daarna kwam de auto weer in beeld in maar liefst zes Bond films, waaronder de meest recente, Skyfall.

Mercedes

Klassieker aan diggelen

Stel, uw schoonzoon gaat trouwen en heeft een vrijgezellenfeest gepland in Las Vegas. Leent u hem uw klassieke Mercedes 220SE uit 1965? De schoonvader van de aanstaande bruidegom in The Hangover had er in ieder geval geen problemen mee. Achteraf niet zo’n goede beslissing, maar het levert tenminste wel mooie beelden op van deze klassieke wagen. Al zullen de beelden voor de echte autoliefhebber wellicht wat pijnlijk zijn.

Mini

Klein scheurmonster

Wie een enorme lading goud wilt stelen, denkt niet meteen aan de Mini als het ideale transportmiddel. Uit de film The Italian Job (1969) blijkt dat het idee niet eens zo slecht is. Michael Caine en zijn handlangers weten in de film weg te komen met een enorme goudroof door met de kleine en wendbare Mini’s door Turijn te scheuren. Deze toch al zeer herkenbare autootjes kregen dankzij de film nog meer bekendheid.

Certificeringen & Partners

Wij zijn lid van de volgende organisaties:
VBV
RDW
Stiba
ARN
KZD
Erkend Duurzaam