Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's
Maandag t/m vrijdag 08.00-17.30

De duurste auto’s aller tijden

Een auto kopen is in de meeste gevallen een grote uitgave, maar sommige eigenaars maken het wel heel bont. Fanatieke verzamelaars trekken tientallen miljoenen uit om zeldzame of beroemde exemplaren te kopen. Vooral Ferrari’s zijn daarbij een gewild verzamelobject. In deze blog zetten we de vijf duurste auto’s ooit op een rijtje.

Ferrari 250 GTO

De duurste auto ooit verkocht werd in augustus 2014 voor $38 miljoen geveild. De rode Ferrari 250 GTO heeft een rijke geschiedenis. De eerste eigenaar was de Franse Formule 1 coureur Jo Schlesser. Op 7 juli 1968 sterft Schlesser op 40-jarige leeftijd wanneer hij verongelukt tijdens de Franse Grand Prix. Voor die tijd had hij zijn auto verkocht aan Henri Oreiller, een Franse alpineskiër die tijdens de Winterspelen van 1948 twee maal een gouden medaille won. Eén van zijn hobby’s was het meedoen aan autoraces en dit kostte hem op 7 oktober 1962 zijn leven. Gezeten in zijn Ferrari 250 GTO klapt er een band en vliegt hij met 160 km/u uit de bocht. De auto is total loss, maar wordt in de Ferrari fabriek weer helemaal opgeknapt. Daarna wordt de auto doorverkocht aan Fabrizio Violati, fervent Ferrari verzamelaar. Hij is tot zijn dood in 2010 eigenaar van de auto, langer dan wie ook ooit eigenaar is geweest van een Ferrari 250 GTO.

Mercedes-Benz W196

Wat Johan Cruijff voor het voetbal heeft betekend, betekende de Mercedes-Benz W196 voor de autosport. Hoewel de wagen maar kort actief was, heeft het veel invloed gehad op de latere ontwikkeling van de sport. Het was de voorloper van de legendarische 300 SLR. Het exemplaar van de W196 dat in juli 2013 voor $29 miljoen werd geveild, heeft menig successen gebracht voor de coureurs. Juan Manuel Fangio (5x wereldkampioen) en Stirling Moss (16 Grand Prix zeges) reden allebei enige tijd in deze W196.

Ferrari 275 GTB/4*S NART Spider

De GTB/4*S NART (North American Racing Team) versie van de Ferrari 275 was een idee van de Amerikaanse Ferrari distributeur Luigi Chinetti. Hij wilde hiermee de verkoop van Ferrari’s in de Verenigde Staten een stimulans geven. Uiteindelijk werden er in 1967-1968 slechts tien gebouwd. Eén daarvan kwam in de handen van Eddie Smith, oprichter van National Wholesale, een postorderbedrijf voor dameskleding. Hij deed regelmatig mee met de 12 Uren race in Sebring (Florida), soms vergezeld van zijn zoon Eddie Jr. In 2007 stierf Eddie Smith en aangezien zijn zoon er niet veel mee deed, besloot hij de auto te verkopen. Tijdens de veiling op 17 augustus 2013 werd de auto gekocht voor $27,8 miljoen door Lawrence Stroll, Ferrari verzamelaar en eigenaar van het Mont Tremblant racecircuit.

Ferrari 275 GTB/C Speciale

Drie. Slechts drie exemplaren werden er gebouwd door Ferrari van de 275 GTB/C Speciale. Toen de auto die als eerste werd gebouwd in augustus 2014 onder de hamer ging, zorgde dit dan ook voor een hoge prijs. Maar liefst $26,4 miljoen bracht de Ferrari 275 GTB/C Speciale met het chassisnummer 06701 op. Voor de echte verzamelaar was het ook een unieke mogelijkheid, want de kans dat de andere twee 275 GTB/C Speciales nog verkocht gaan worden is zeer klein. Ze zijn namelijk eigendom van fanatieke verzamelaars die ze voorlopig niet zullen verkopen.

Ferrari 250 GT SWB California Spider

Het was een spectaculaire vondst in december 2014. In een oude schuur op een landgoed in het westen van Frankrijk werden 60 klassieke auto’s gevonden. De verzameling heeft ooit toebehoord aan de vrachtwagenmagnaat Roger Baillon. In 1978 ging hij failliet en liet hij de omvangrijke autoverzameling voor wat ze was. Eén van de auto’s was een zeldzame Ferrari 250 GT SWB California Spider, die decennia heeft doorgebracht onder stapels tijdschriften. De auto was ooit eigendom van de Franse acteur Alain Delon en diens vriendin Jane Fonda. Zonder verder opgeknapt te zijn werd de auto verkocht voor maar liefst $18,5 miljoen.

Certificeringen & Partners

Wij zijn lid van de volgende organisaties:
VBV
RDW
Stiba
ARN
KZD
Erkend Duurzaam