Carterpan

Filter resultaten

Getoond 1–100 tot 218123

Gebruikte carterpan voor elk type auto

Bespaar veel geld door uw carterpan te vervangen door een gebruikt exemplaar. Alle carterpannen komen rechtstreeks uit sloopauto’s die we volledig demonteren om de onderdelen te hergebruiken. We werken volgens de strengste richtlijnen van KwaliteitsZorg Demontage: u ontvangt dus altijd hoogwaardige kwaliteit tegen de laagste prijzen van Nederland. Bij Autobedrijf Broekhuis verzekeren we u van:

 • Demontage van originele carterpan volgens KZD-norm
 • Verzending binnen 24 uur op werkdagen
 • Erkend Duurzaam-certificaat
 • Laagste prijzen voor het vervangen van uw carterpan

Carterpan kapot gereden: wat zijn de symptomen?

Een carterpan hangt onder het motorblok, waar ook de motorolie is opgeslagen. De oliepomp pompt op zijn beurt de olie door alle bewegende delen van de motor. Een beschadigde carterpan kan leiden tot olielekkage in uw auto, bijvoorbeeld door corrosie of een kapot gereden carterpan. Soms ontstaat de beschadiging doordat de aftapplug te hard is aangedraaid, waardoor deze niet meer los te koppelen is van de carter. U herkent de schade direct aan:

 • Olievlekken onder de motor bij stilstand
 • Zichtbare schade aan de carter, zoals deuken, scheuren en vervormingen

Carterpan vervangen

De moeilijkheid van het vervangen van een carterpan verschilt per auto. Een belangrijkste eerste stap is het aftappen van de motorolie. Vervolgens is het mogelijk om de carterpan te verwijderen. Doe dit zorgvuldig, omdat de carter met pakking aan het motorblok zit vastgeplakt. Om de carterpan te verwijderen maakt u een hoop bouten en moeren los. Na het verwijderen zorgt u ervoor dat alle oude pakkingsresten ook verwijderd zijn en de montagerand schoon is. Nu kunt u de nieuwe carterpan monteren.

Online carterpan kopen voor de reparatie

U koopt bij ons eenvoudig een carterpan om uw auto weer te repareren. Volg de onderstaande stappen en vind binnen enkele seconden de juiste onderdelen:

 1. Vul de kentekenchecker in voor een overzicht van alle onderdelen die bij uw auto passen.
 2. Selecteer de categorie ‘carterpan’ en bekijk de resultaten.
 3. Klik op ‘details’ om de specificaties te controleren voor uw selectie.
 4. Druk op ‘plaats een aanvraag’ als het onderdeel aansluit op uw wensen.
 5. Vul alle gegevens in voor een optimale verwerking van uw aanvraag.

Uw carterpan wordt op werkdagen binnen 24 uur verzonden. U heeft het onderdeel dan de volgende dag dus al in huis bij bestelling in Nederland.

Klantenservice

Ons team met gedreven monteurs staat voor u klaar om te helpen bij het kiezen van de perfecte carterpan voor uw auto. Neem voor keuzehulp of andere vragen vrijblijvend contact op met Autobedrijf Broekhuis via 0546 441 166 of parts@broekhuisautos.nl.

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.