De evolutie van de Honda Civic

19 Januari, 2016 09:53

In 1972 werd de eerste Honda Civic geproduceerd, en door de jaren heen is deze Japanse auto flink veranderd en verbeterd. Het kenmerkende uiterlijk van de Honda Civic maakte in 2006 plaatst voor een meer futuristische uitstraling die minder leek op zijn voorganger. Inmiddels zijn we een aantal generaties verder en staat de tiende generatie gepland voor 2017.

“De Civic moet weer ‘leuk’, ‘sportief’ en ‘fun to drive’ worden”, aldus John Mendel, vicepresident van Honda in de Verenigde Staten. Om dat te bewerkstelligen, beschikken alle nieuwe Honda Civic’s in ieder geval over de laatste snufjes op het gebied van infotainment: Apple Carplay en Android Auto.

De Europese markt

De tiende generatie werd al aangekondigd als sedan, maar inmiddels is bekend dat er ook een splinternieuwe coupé onderweg is naast de Civic hatchback. De Honda fabriek, in het Britse Swindon, heeft begin dit jaar een flinke upgrade gekregen en daarmee is de productie voor de Europese markt ook weer veilig gesteld. Al is nu nog niet bekend welke modellen de Europese markt gaan benaderen, het is zo goed als zeker dat de Amerikaanse lijn wordt doorgetrokken naar Europa. Ook mogelijk is dat de Amerikaanse markt beschikking krijgt over de Euro-Civic. Tot nu toe wijkt de Europese Civic erg af van de Aziatische en Amerikaanse variant.

Specificaties

Qua techniek gaat Honda alle basismodellen voorzien van een nieuwe 2.0-liter i-VTEC viercilinder die 158 pk en 187 Nm sterk is. De huidige generatie Honda Civic moet het nog doen met een 1.8-liter viercilinder met 142 pk en 174 Nm. De duurdere modellen worden verwend met een 1,5-liter metende geblazen viercilinder, een blok dat 174 en 22 Nm koppel levert.

Daarnaast heeft Honda ook aangekondigd om te gaan downsizen en heeft gelijk twee compacte turbomotoren voor de Europese markt aangekondigd. Details zijn er nog niet, maar Honda belooft het hoogste vermogen in het segment en een laag verbruik.

Rijdt u zelf een Honda of bent u opzoek naar Honda onderdelen voor uw auto? Bij Autobedrijf Broekhuis vindt u een groot assortiment auto onderdelen van zowel Honda als van andere merken.

< De voordelen van een schadeauto Een nieuwe of een tweedehands auto? >

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.