Montage advies turbolader.

Een turbolader monteren kan soms een lastige en ingewikkelde klus zijn. Wij hebben daarom speciaal voor u een handleiding op papier gezet zodat u zonder moeite en problemen de turbolader kan vervangen. Stap voor stap leggen wij uit hoe u de turbolader monteert en wat belangrijke punten zijn. Als u nog vragen heeft of u zit vast bij één van de stappen, bel dan naar 0546-441166 en wij helpen u dan graag.

Stap 1: Olie aansluitingen.
- Demonteer de olie aan- en afvoerleidingen van de turbo helemaal en zorg dat deze grondig worden gereinigd. Gebruik nooit vloeibare pakkingen als u de leidingen aan de turbo monteert. Vergeet de motorolie niet te vernieuwen!!

Stap 2: De luchtleidingen.
- Reinig de lucht aanzuig buis en monteer altijd een nieuwe luchtfilter. Als er een intercooler gemonteerd is dient deze gecontroleerd te worden op eventuele olieresten en moeten deze verwijderd worden. Controleer ook de turbo drukleiding zorgvuldig op metaalresten en reinig deze daarna gronding.

Stap 3: Bevestiging op het spruitstuk.
- Mogelijke metaalresten die nog op het uitlaatspruitstuk zitten van de vorige turbo schade dienen verwijderd te worden. Een spruitstuk waar scheuren in zitten kunnen de nieuwe turbo beschadigen. Controleer deze daarom zorgvuldig.

Stap 4: Carter ontluchting en motorconditie.
- In de meeste gevallen is de carter ontluchting aangesloten op de lucht aanvoerleiding van de turbo. Als deze carter ontluchting is verstopt veroorzaakt deze olie afvoerproblemen voor de turbo. Als de motor in slechte conditie is, veroorzaakt deze carterdampen die vervolgens door de turbo de motor in worden geblazen. Hierdoor ontstaat onvolledige verbranding en rookoverlast. Controleer daarom allebei de punten zorgvuldig.

Stap 5: Testen.
- Nadat alles gecontroleerd en monteert is kunt u de motor testen. Start deze en laat de motor enige minuten op zijn standaard draaien. Zorg ervoor dat u ervan overtuigd bent dat voldoende motorolie bij de turbo aangevoerd wordt.
- Hierna kunt u het toerenaantal van de motor langzaam opvoeren en controleer alle verbindingen op mogelijke lekkages. Alle boutverbindingen moeten worden nagetrokken bij een warme motor!

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.