Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's

Succesvolste auto ooit?

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de meest succesvolle auto’s ooit zijn? In deze blog besteden we aandacht aan de top 5 meest succesvolle auto’s ter wereld. Het blijkt een bont gezelschap te zijn waarbij niet alleen is gekeken naar het aantal verkochte exemplaren maar ook naar geschiedschrijving en mate van afspiegeling van de samenleving. Misschien zit er wel een type bij die u in het bezit heeft of heeft gehad.

Nummer 5 in de lijst is de Model T (Zie bovenstaande afbeelding). In één woord: legendarisch. Henry Ford bedacht de Ford model T (T-Ford in Nederland) begin 20ste eeuw en werd in productie genomen vanaf 1908. Met 16,5 miljoen verkocht exemplaren ter wereld is it bij lange na niet de meest verkochte auto ter wereld maar dat maakt hem niet minder succesvol. Wat bij heft gedragen aan het succes werd treffend samengevat door Henry Ford zelf: “Any customer can have a car painted any color that he wants so long as it is black”. Overigens was de achterliggende gedachte dat de zwarte verf in die tijd sneller droogde dan elke andere kleur. Zodoende kon Ford voldoen aan de extreme vraag naar de Model T.

Nummer 4 Iedereen kent deze auto: de Volkswagen Kever. Saillant detail: de eerste schetsen voor deze immens populaire auto werd in 1932 door Adolf Hitler in München getekend. Dat een simpele tekening op een restaurantservet zo’n impact op de auto-industrie kon hebben had niemand gedacht. Meer dan 21 miljoen Kevers rolden in bijna 60 jaar van de band en dat zet hem op de vierde plaats.

Nummer 3 Volkswagen blijkt een populair merk door de jaren heen. In 1974 ziet namelijk de eerste Volkswagen Golf het levenslicht als opvolger van de Beetle. In 2007 werd in Wolfsburg de 25 miljoenste Golf geproduceerd. Vandaag de dag rolt de zesde generatie Golf van de band en daarmee is dit het meest verkochte type van Volkswagen en is daarmee populairder dan de Kever.

Nummer 2 In Nederland ziet men hem steeds vaker: De Ford F-series. Elk jaar worden meer Ford F-modellen verkocht dan iedere andere auto en hij wint ook aan populariteit in Europa. De F-Series is de best verkochte auto in de USA en de op één na best verkochte auto ter wereld. Autofanaten schatten dat de F-Series de helft van de totale omzet van Ford genereert en bezet daardoor de tweede plaats.

Met stip op 1: de Toyota Corolla. De eerste Corolla rolde in 1966 van de band en vandaag de dag is deze nog steeds in productie. Al bijna 50 jaar lang produceert Toyota deze oerdegelijke Japanner en het lijkt er op dat de productie nog wel even doorgaat. Wellicht niet de meest spraakmakende auto maar zeker wel de populairste!CONTACT 
& ROUTE

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl