Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's

Wat betekent de naam van uw automerk?

De merknamen van auto’s zijn voor ons inmiddels zo vertrouwd dat maar weinig mensen bekend zijn met de oorspronkelijke betekenis van de automerknamen. Benieuwd wat de naam van uw automerk betekent? Bekijk het hieronder!

Volvo is Latijn voor ‘ik rol’. Volvo was namelijk oorspronkelijk een kogellagerfabriek.


Skoda betekent in het Tsjechisch ‘jammer’ of ‘schade’. Hier is het merk natuurlijk niet naar vernoemd. De oorspronkelijke oprichter was namelijk Emil Skoda.

KIA heeft, zoals u wellicht zou vermoeden, een Aziatisch getinte naam. Het eerste gedeelte ‘KI’ staat namelijk voor het opkomen van de nieuwe zon. De ‘A’ staat voor het continent waar merk is opgericht: Azië.

Ook Audi heeft een naam dat is afgeleid uit het Latijn. De oorspronkelijke oprichter van Audi, August Horch, startte namelijk eerst het bedrijf onder de naam Horch. Door onenigheid stapte Horch uit het bedrijf en begon het bedrijf dat wij nu kennen als Audi. Audi is Latijn voor het oud-Duitse ‘horch’ wat ‘horen’ of ‘luisteren’ betekent.

Hyundai is Koreaans voor het woord ‘moderniteit’. Oorspronkelijk maakte Hyundai auto’s voor het merk Ford. Pas later is Hyundai eigen automodellen gaan produceren.

De naam Mitsubishi valt net zoals KIA op te splitsen in twee delen. Mitsu betekent namelijk ‘drie’ en bishi betekent ‘waterkastanje’. Dit verklaart ook de ruitvorm in het logo.

BMW is een afkorting voor Bayerische Motoren Werke. BMW is oorspronkelijk opgericht als vliegtuigmotorfabriek.

Alfa Romeo staat voor Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Het autobedrijf heette eerst ALFA. Later werd het bedrijf overgenomen door Nicola Romeo. Deze voegde zijn achternaam toe in de merknaam.

Vernoemd naar oprichters

Uiteraard zijn er veel automerken vernoemd naar hun oprichters. Hieronder een greep van bekende automerken die hun naam danken aan hun oprichter(s).

  • ­Ford
  • Honda
  • Opel
  • Peugeot
  • Rolls Royce
  • Suzuki
  • Toyata
  • Yamaha

Kent u nog een automerk met een verrassende naam die nog niet genoemd is? Laat het ons weten in een reactie! Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor alle auto onderdelen van de genoemde merken.CONTACT 
& ROUTE

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl