Hoeveel zijn mijn auto onderdelen waard?

2 Mei, 2014 14:31

Wekelijks krijgen wij een ruime aanvoer aan schadeauto’s en sloopauto’s binnen bij ons demontagebedrijf. Aan ons de schone taak deze auto’s de demonteren. Een belangrijk aspect van ons werk is om de waarde van de nog werkende onderdelen te bepalen. Wij geven u graag wat meer inzicht in de wijze waarop de waarde van herbruikbare auto onderdelen wordt bepaald door middel van een beknopt stappenplan.

Stap 1. Welke auto heeft u en hoe oud zijn de onderdelen?

Auto onderdelen zijn vaak prijzig. Zeker wanneer u nieuwe onderdelen aanschaft. Het kopen van auto onderdelen bij een autodemontagebedrijf scheelt een hoop geld. Tegenwoordig zijn autodemontagebedrijven verplicht om een auto milieubewust te demonteren. Dit heeft positieve gevolgen voor de kwaliteit van de tweedehands onderdelen.

In het verleden konden tweedehands auto onderdelen vaak voor een paar tientjes worden meegenomen. Dit was mogelijk omdat de autodemontagebedrijven aan weinig eisen hoefden te voldoen en dus relatief goedkoop een auto uit elkaar konden halen. Tegenwoordig worden er, terecht, strenge eisen gesteld aan het demonteren van auto’s. Hierdoor is de prijs maar ook de kwaliteit van herbruikbare auto onderdelen omhoog gegaan.

 
Wanneer u een sloopauto komt brengen bij een autodemontage bedrijf is het belangrijk dat u professioneel geholpen wordt en inzicht krijgt in de aspecten die de waarde van uw onderdelen bepalen.

Vanzelfsprekend is het voor de waarde van uw onderdelen van belang van welk merk en type auto de onderdelen afkomstig zijn. Vervolgens zal er worden gekeken naar de leeftijd van de onderdelen. Sommige onderdelen hebben een langere levensduur dan andere auto onderdelen door de mate waarin de onderdelen belast worden. Dit heeft invloed op de waarde van uw onderdelen.

Stap 2. De kwaliteit van de auto onderdelen

Belangrijk bij de waardebepaling van auto onderdelen is tevens dat de veiligheid van de onderdelen gewaarborgd kan worden. De onderdelen zullen dan ook altijd geclassificeerd en gecontroleerd worden.

Dit gaat volgens de strenge richtlijnen van Kwaliteitszorg Demontage en Auto Recycling Nederland. Deze richtlijnen zijn opgesteld door STIBA. Dit is de brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven.

Stap 3. De uiteindelijke waardebepaling

Wanneer het merk en type van de onderdelen is vastgesteld en de leeftijd en kwaliteit is getaxeerd, kan de waarde van de auto onderdelen worden bepaald. Resumerend, de waarde van herbruikbare auto onderdelen wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Het automerk
  • Het type van de onderdelen
  • De leeftijd van de auto onderdelen
  • De mate van gebruik
  • De kwaliteit van de auto onderdelen

De bovengenoemde factoren bepalen gezamenlijk de waarde van de gebruikte auto onderdelen. Wanneer u een volledige auto laat slopen kan het bovendien zo zijn dat hier kosten voor worden gerekend waardoor u minder geld voor uw onderdelen krijgt.

Indien u een volledige auto laat slopen is het belangrijk dat u een vrijwaringsbewijs krijgt van het autodemontagebedrijf. Hierin staat vermeld dat u niet langer de eigenaar bent van het voertuig. Mocht er later nog iets gebeuren met de auto, dan kunt u met dit papiertje bewijzen dat u niet meer de eigenaar bent. Let er op bovendien op dat het autodemontage bedrijf die u uitkiest, voldoet aan de belangrijke keurmerken voor autobedrijven, zoals Autobedrijf Broekhuis.

< Wat betekent de naam van uw automerk?

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.