Een schadeauto kopen: waar moet ik op letten?

3 Januari, 2017 14:31

Een schadeauto is een leuk project voor klussers die graag aan de slag gaan om de auto op te knappen. Wel is het verstandig om te weten waar u op moet letten bij de aankoop van een schadeauto. De auto is immers gebruikt en bevat hierdoor gebreken. Let op de volgende zaken bij het kopen van een schadeauto om een miskoop te voorkomen.

Kopen bij autobedrijf of van particulier

Koopt u een schadeauto bij een autobedrijf, dan heeft u meer zekerheid qua garantie dan wanneer u de auto koopt bij een particulier via een site als Marktplaats of Speurders. Garantie is overigens niet standaard, dus is het verstandig hier naar te vragen bij de verkoper en dit te laten opnemen in het contract.

Controle van gebreken

Het is altijd verstandig om na te gaan welke mankementen of gebreken de auto heeft. Een schadeauto is natuurlijk beschadigd op een bepaald vlak, maar het is van belang dat de andere onderdelen van de auto wel werken. Let bijvoorbeeld op de besturing, remmen, roestvorming, (been)ruimte, vering, geluid en zicht. Check ook altijd de kilometerstand van de auto en laat deze opnemen in het contract.

Kentekenbewijs en verzekering voor schadeauto's

Zodra u een auto heeft gekocht, dient het kentekenbewijs overgeschreven te worden. Bij Broekhuis regelen we het op naam zetten van de auto direct ter plekke. Houd er rekening mee dat u de auto dient te verzekeren vanaf het moment dat de auto op uw naam staat. Middels een telefoontje naar uw verzekeraar vraagt u eenvoudig een verzekering aan na aankoop van de auto. Verzeker de auto altijd voordat u deze gebruikt, ook als u dichtbij woont en maar een paar kilometer hoeft te rijden.

Onderhandelen over de prijs

Bepaal vooraf de maximale prijs die u wilt betalen, dan gaat u minder snel over uw grenzen heen. Zoek ook eens soortgelijke auto’s op van hetzelfde type, dezelfde leeftijd en met dezelfde kilometerstand, en bekijk welke prijs daarvoor gevraagd wordt. Zo kunt u bepalen wat u bereid bent te betalen en hoeveel de schadeauto waard is.

Auto onderdelen

Bij Broekhuis vindt u een breed aanbod schadeauto’s. Kom langs of bekijk de auto’s online. Voor het opknappen van de schadeauto heeft u meestal ook auto onderdelen nodig: wij beschikken over een ruime voorraad auto onderdelen uit jonge sloop- en schadeauto’s, van velgen en deuren tot koplampen en automaatbakken. Hiermee maakt u uw schadeauto weer zo goed als nieuw.

< De verschillen tussen de dieselmotor en de benzinemotor De voordelen van een schadeauto >

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.