Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's

Een nieuwe of een tweedehands auto?

Wanneer het tijd is voor een andere auto staat u voor de keuze: nieuw of tweedehands? Het blijft lastig. Uit onderzoek is gebleken dat tweedehands auto’s steeds populairder worden. Tot en met november 2015 zijn er ruim 1,7 miljoen tweedehands auto’s verkocht. Volkswagen is in deze cijfers de grote uitblinker.

Volkswagen

Ruim 207.000 Volkswagens vonden het afgelopen jaar een nieuwe eigenaar. Het Duitse automerk staat op zowel de eerste als tweede plek, met de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo als best verkochte auto’s. Volkswagen bezit momenteel een marktaandeel van ruim 12 procent. Ook bij de best verkochte nieuwe auto’s staat Volkswagen bovenaan de lijst. Qua best verkochte nieuwe modellen wint het Franse Peugeot het alleen van de Duitse autofabrikant. De Peugeot 308 verkocht in november 2015 4.011 stuks tegenover 1.638 stuks van de Volkswagen Golf. Toch blijft Volkswagen het best verkochte merk met 5.684 verkochte modellen tegenover 5.151 stuks van Peugeot.

Best-verkochte-autos-2015

Tweedehands auto’s steeds populairder

Uit de cijfers van Bovag en het Centraal Bureau Mobiliteit Informatie blijkt dat de occasionmarkt 3,6 project is gegroeid ten opzichte van vorig jaar. De occasionmarkt had in 2011 een dipje, maar zit sinds 2013 weer in de lift.

Opel en Peugeot hebben hier ook baat bij. Waar Opel bijna 9 procent in handen heeft, bedient Peugeot 8 procent van de markt. Naast de Volkswagen Golf en Volkswagen Polo zijn ook de Opel Corsa en Opel Astra erg populair.

Opel-CorsaPeugeot-308Volkswagen-golf

De tweedehands auto’s werden vooral aangeschaft bij professionele aanbieders. Het feit dat professionele dealers steeds beter hun weg vinden op het internet heeft daar aan bijgedragen. Op de particulierenmarkt is een groei van 2,5 procent geconstateerd. Via uw buurman of kennis onderling worden er ook nog steeds veel auto’s verkocht.

Waar let u op bij het aanschaffen van een tweedehands auto?

Bij het aanschaffen van een tweedehandsauto let men vooral op de kilometerstand. Ook veiligheid is een belangrijke factor. De Nederlandse automobilist heeft bij het kopen van een occasion nog regelmatig twijfels. Ze vragen zich af of de prijs eerlijk genoeg is, of de auto lang genoeg meegaat en of de auto wel overeenkomt met de mooie beschrijving van de verkoper.

Autobedrijf Broekhuis kan u alles vertellen over de bovengenoemde merken, of het nu oude of nieuwe modellen betreft. Bent u opzoek naar een Volkswagen, Opel of Peugeot? Neem eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment voor veilige en betrouwbare schadeauto’s van deze en vele andere merken of bel naar 0546-441166.CONTACT 
& ROUTE

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl