Gebruikte onderdelen en in- en verkoop schadeauto's

De toekomst van de auto

Tenzij u een fanatieke wandelaar bent of enkel gebruik maakt van het openbaar vervoer, dan brengt u waarschijnlijk elke week meer tijd door in uw auto dan op andere plekken, met uitzondering van uw werkplek en uw huis. Dit is niet altijd prettig. Files, de vruchteloze zoektocht naar een parkeerplek of autopech kunnen u flink uit uw humeur brengen. Maar autorijden staat op het punt beter, leuker en veiliger te worden. Een nieuwe golf van innovatie zal uw rijbeleving radicaal veranderen. Door de boordcomputers worden onze auto’s steeds slimmer. In dit blogbericht zetten we vijf van de meest in het oog springende innovaties op een rij.

Pratende auto’s

Iedereen die is opgegroeid met de TV-serie Knight Rider heeft wel eens gedroomd van een pratende auto. Hoewel dit toekomstmuziek lijkt, zijn wetenschappers druk bezig uw auto beter te laten communiceren. Via draadloze signalen zullen auto’s met elkaar ‘praten’ zodat ze beter rekening kunnen houden met elkaars snelheid en positie. Maar daar houdt het niet op. Ook communiceren met verkeersborden en het wegdek behoort tot de mogelijkheden. Dit alles heeft tot doel het aantal ongelukken flink terug te brengen. Volgens de organisatie voor verkeersveiligheid in de VS heeft deze technologie de potentie om het aantal verkeersongelukken met 79% te laten dalen.

Zelf rijdende auto

Wederom een idee dat geïnspireerd is door Knight Rider. In Californië en Nevada is zoekmachinegigant Google druk bezig zelf rijdende auto’s te testen. Deze auto’s zijn in staat om verkeersborden, alternatieve routes en verkeerslichten waar te nemen lang voordat een mens dit kan. Als het druk is op de weg dan is het zelfs mogelijk dat auto’s dicht achter elkaar aan gaan rijden (‘platooning’) en als één auto handelen.

Dashboard 2.0

Hoewel sommige auto’s de snelheid, kilometerteller en andere gegevens rechtstreeks op de voorruit projecteren, kan deze technologie nog veel verder gaan. Denk aan scènes uit The Terminator waarbij een robot kijkt naar een object en er gelijk allerlei informatie getoond wordt. BMW werkt aan zogenaamde Augmented Reality (AR) dashboards waarbij je gelijk ziet hoe ver een object zich van je bevindt. Overigens kan AR ook een middel zijn tegen de verveling op de achterbank. Door deze technologie kunnen de passagiers inzoomen op objecten die ze zien door het raam en er gelijk informatie over opzoeken.

Ongelukken voorkomen met airbags

De airbag is een van de meest belangrijke innovaties op het gebied van veiligheid van de afgelopen decennia. Het probleem is alleen dat de airbag in actie komt bij een ongeluk. Bij Mercedes onderzoeken ze manieren om de airbag een rol te laten spelen voor een ongeluk. Door bij een dreigend ongeluk de airbag onder de auto te ontplooien, wordt de remkracht van de auto meer dan verdubbeld. Hierdoor komt een auto extra snel tot stilstand en wordt een ongeluk voorkomen.

Uw portier als batterij

Exxon Mobil voorspelt dat de helft van alle auto’s op de weg in 2040 hybride auto’s zullen zijn. Dat is goed nieuws voor het milieu, maar een van de problemen met hybriden is dat de batterijen veel ruimte innemen en erg zwaar zijn. In Europa onderzoekt een groep van negen autoproducenten de mogelijkheden om carrosseriepanelen te maken die energie kunnen opslaan en sneller opladen dan conventionele batterijen. De panelen kunnen energie opvangen tijdens het remmen of het opladen van de auto en dan deze energie in de auto stoppen wanneer het nodig is. Dit soort panelen kan het gewicht van een hybride auto met 15% terugbrengen.

De technologie voor auto’s staat niet stil en niemand weet hoe autorijden er over 50 jaar uit ziet. Wat u wel zeker weet is dat u voor kwaliteitsonderdelen altijd terecht kunt bij Autobedrijf Broekhuis in Albergen. Neem een kijkje in ons uitgebreide assortiment auto onderdelen of neem contact op door te bellen naar 0546-441166.CONTACT 
& ROUTE

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl