De mooiste auto’s uit Fast & Furious

17 April, 2015 11:00

Eind vorige maand is het zevende deel uit de succesvolle Fast & Furious reeks verschenen. In deze films staan de opzienbarende prestaties van de hoofdrolspelers in hun auto’s centraal. In de zeven films zijn een aantal haast legendarische auto’s voorbij gekomen. In de blog zetten we de mooiste op een rijtje.

1967 Ford Mustang Fastback

Deze wagen ziet er gewoon stoer uit en won de race tegen een Nissan 350Z tijdens een race door de bergen. Maar hierbij is wel enigszins vals gespeeld. De Ford Mustang was voor de film The Fast and the Furious: Tokyo Drift uitgerust met de motor van een Nissan 240SX, wat tot veel kritiek leidde van Mustang fans.

1997 Mazda RX-7

Het derde deel van de filmreeks, Tokyo Drift, speelt zich af in Japan dus is het niet vreemd dat Japanse auto’s een grote rol spelen. Overigens was de Mazda RX-7 in de film sterk aangepast voor het driften. Hoewel deze strak uitziende auto alleen van 1993 tot 1995 beschikbaar was in Amerika, is hij een zeer populair model.

1995 Honda Civic

Het basismodel van de Honda Civic ziet er misschien niet spectaculair of intimiderend uit – zelfs niet met Vin Diesel achter het stuur. Maar de Civic is al jaren mateloos populair bij mensen die hun auto willen tunen. Het aantal PK’s onder de motorkap is dan ook speciaal voor The Fast and the Furious flink opgekrikt.

1999 Nissan Skyline GT-R

De guilty pleasure van echte autoliefhebbers. Dit model komt regelmatig voor in de filmreeks. En dat is ook niet verrassend. De Nissan Skyline GT-R ziet er stoer uit, heeft veel snelheid en zeer geschikt voor de stunts van de Fast & Furious crew.

1995 Volkswagen Jetta

Net als de Honda Civic is ook de Volkswagen Jetta op het eerste oog geen indrukwekkende auto. Maar ook hier schuilt het geheim in het gemak waarmee de auto aangepast kan worden. Dit maakt van een degelijke sedan een waar racemonster maakt die niet uit de toon valt tussen de snelle bolides van The Fast & The Furious.

< De toekomst van de auto Vijf beroemde filmauto's >

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.