De best verkochte auto’s van 2014

29 December, 2014 09:32

Het jaar 2014 loopt op zijn einde en dan is het traditiegetrouw tijd voor het samenstellen van lijstjes. Radiomakers buigen zich over de beste albums en op televisie kijkt men terug op de nieuwsfeiten van het afgelopen jaar. Bij Autobedrijf Broekhuis houden we het liever bij ons favoriete onderwerp: auto’s. In deze blog presenteren we de top vijf van meest verkochte auto’s in Nederland gedurende het jaar 2014.


5. Volkswagen Up!

Sinds de Up! in 2011 op de markt is verschenen, is de kleine auto een groot succes geworden. Het lage verbruik en de kleine omvang maken van dit model de perfecte stadsauto. De Up! werd in 2012 niet voor niets World Car of the Year. Het al lage verbruik werd nog verder naar beneden gebracht met een dit jaar uitgevoerd update, waarbij elke nieuwe Volkswagen Up! werd uitgerust met een startstop systeem. Met ruim 10.000 verkochte exemplaren is de Up! de terechte nummer vijf.

4. Peugeot 308

De veelzijdige Peugeot 308 is al jaren een vaste klant in de lijst met meest verkochte auto’s. De verschillende uitvoeringen zorgen ervoor dat er voor iedereen wel een passende 308 verkrijgbaar is. De auto wordt geroemd om haar betrouwbaarheid en is door de jaren heen meegegaan met haar tijd door steeds zuiniger te worden. De tweede generatie van dit model werd dit jaar verkozen tot Car of the Year in Europe. Van de 308 werden er in 2014 ongeveer 10.750 auto’s verkocht.

3. Škoda Octavia

Škoda staat bekend als een leverancier van betrouwbare auto’s tegen een scherpe prijs. De Octavia is zowel verkrijgbaar als stationwagen of als hatchback en in beide uitvoeringen is dit model mateloos populair. Inmiddels is de Octavia alweer aanbeland bij de derde generatie. De nieuwste lijn met Octavia modellen wordt gekenmerkt door een zeer lage CO₂ uitstoot en veelzijdigheid. Van deze Tsjechische bestseller zijn er in 2014 11.340 verkocht.

2. Renault Clio

Dat compacte auto’s zeer populair zijn in Nederland, blijkt al uit de hoge positie van de Volkswagen Up!. Ook de Renault Clio profiteert hiervan. In een land waar steeds meer huishoudens beschikken over twee auto’s, is dit vanwege haar lage verbruik en kleine omvang de ideale 2e auto voor gebruik in de stad. Van deze kleine Franse stadswagen werden er in 2014 ruim 13.800 van verkocht.

1. Volkswagen Golf VII

Dat het voor Volkswagen een goed jaar is geweest, blijkt wel uit de aanwezigheid van twee modellen van de Duitse autofabrikant in de top vijf. De Volkswagen Golf is uitgegroeid tot een moderne klassieker en ook de VII-versie heeft weer gretig aftrek gevonden. De Golf VII is iets ruimer dan zijn voorganger door de vergrote wielbasis, maar tegelijkertijd tot wel 23% zuiniger door een lager gewicht en het gebruik van een startstop systeem. De Volkswagen Golf VII ging het afgelopen jaar maar liefst 14.200 keer over de toonbank.

Van de merken genoemd in deze blog heeft Autobedrijf Broekhuis veel kwalitatief hoogstaande onderdelen in huis. U kunt deze onderdelen direct online bestellen en ze zijn binnen 24 uur bij u in huis. Zo hoeft u niet lang stil te staan met een kapotte auto. Meer weten? Bel naar 0546-441166 of neem een kijkje in ons assortiment.

 

< De auto's van 2015 Suzuki rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland >

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.