De 5 meest opvallende Concept Cars

26 September, 2014 11:32

Bij veel autoshows vormen ze voor bezoekers het hoogtepunt van hun bezoek: de concept cars. Autofabrikanten proberen moderne technologieën of vernieuwende concepten uit op prototypes voor ze in productie te nemen. Zo kunnen ze de reactie van het publiek testen voordat ze grote investeringen doen. Sommige concept cars zijn alleen bedoeld als gedachte-experimenten en niet bedoeld om geproduceerd te worden. Door de jaren heen heeft dit veel interessante auto’s opgeleverd. Hier presenteren we onze top vijf:

5. Ford Probe

Na het uitbreken van de Oliecrisis in 1979 en de stijgende benzineprijzen zocht Ford na een zuinige opvolger van de Ford Mustang. Samen met Mazda kwamen ze met het bovenstaande ontwerp op de proppen. Het ontwerp viel totaal niet in de smaak bij Ford Mustang kopers en Ford besloot de auto onder de naam Probe op de markt te brengen.  De verkoop van de in 1988 op de markt verschenen auto viel echter tegen.

4. Alfa Romeo Caimano

In 1971 werd deze proefballon getoond aan het grote publiek tijdens de autoshow van Turijn. De auto kwam uit de hoge hoed van de bekende Italiaanse auto-ontwerper Giorgetto Giugiaro. Wat vooral opvalt is de grote ruit en het extreem aerodynamische ontwerp. De auto is nooit in productie genomen en het enige exemplaar is te bewonderen in het Historisch Museum van Alfa Romeo.

3. Volkswagen Aqua

Voor wie de Land Rover nog niet offroad genoeg is, kan altijd nog terug vallen op de Volkswagen Aqua, een combinatie van auto en hovercraft. Moeiteloos doorklieft dit voertuig, een idee van een 21-jarige Chinese student, de meest drassige terreinen. Vastlopen in stroompjes en moerassen is niet meer mogelijk. Maar helaas blijft het bij een concept. Volkswagen heeft laten weten dit model ‘voorlopig’ niet in productie te nemen.

2. Peugeot honey-B

Een SUV is heel praktisch: veel laadruimte, genoeg mogelijkheid om passagiers te nemen en je zit lekker hoog op de weg. Maar een SUV is niet goed voor de portemonnee. De Peugeot honey-B wil dit oplossen door de SUV te voorzien van een aerodynamisch ontwerp en een waterstofmotor. Deze winnaar van de Peugeot Ontwerpwedstrijd uit 2007 is veelbelovend, maar een productie exemplaar hoeft u voorlopig nog niet te verwachten.

1. Fiat Eye

De Fiat Eye is ongetwijfeld de meest futuristische concept car uit onze top vijf. Deze auto is bedacht om mensen zoveel mogelijk vrijheid te geven in grote steden. De opmerkelijke vorm van de wielen zorgen ervoor dat de auto om haar as kan draaien om obstakels snel te kunnen ontwijken. Voor wie op science fiction achtige wijze door de stad wil rijden zal het een kleine teleurstelling zijn om te weten dat Fiat de auto niet in productie neemt.

Weet u nog een opvallende concept car die niet mag ontbreken in dit overzicht? Laat het ons weten in een reactie! Verder kunt u bij ons terecht voor alle auto onderdelen van de genoemde merken.

< Suzuki rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland Nieuwe regels voor jonge automobilisten die schade maken >

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.