Blog

Auto onderdelen uitgelicht: de distributieriem

Het is een gevreesd woord tijdens het bezoek aan de garage: de distributieriem. De riem is een essentieel onderdeel van de motor: hij zorgt namelijk voor de connectie tussen de krukas en nokkenas, wat zorgt voor de aandrijving van de auto. De distributieriem dient op tijd vervangen te worden om dure reparaties voor te zijn.

Auto onderdelen uitgelicht: remblokken en remschrijven

De remmen van een auto zorgen er uiteraard voor dat de auto op tijd vaart mindert en tot stilstand komt. Maar het remsysteem werkt ingewikkelder dan alleen de rempedaal indrukken. De belangrijkste onderdelen die bij het remmen betrokken zijn, zijn de remschijven, remklauwen, remblokken, remslang en de wielremcilinder. In dit blog leggen wij uit hoe het remmen precies in zijn werk gaat.

Auto onderdelen uitgelicht: autobanden

Autobanden zijn een onmisbaar onderdeel van de auto, en hebben een grote invloed op het comfort en rijgedrag van uw wagen. Banden zijn er in allerlei soorten en maten, waarbij niet per se één soort of maat de beste is. Wat de juiste band is onder een auto verschilt per auto en is afhankelijk van het weertype buiten. In ons nieuwste blog leggen wij uit welke soort banden er zijn en welke band voor welk moment het meest geschikt is.

Auto onderdelen uitgelicht: de verlichting van de auto

In de donkere wintermaanden is het erg belangrijk om goed zichtbaar te zijn voor je medeweggebruikers. Toch kent niet iedereen de regels als het om verlichting gaat. Zo zie je bijvoorbeeld auto’s met groot licht rijden of juist met alleen dagrijverlichting. Er schijnt hier dus nog veel onduidelijkheid over te bestaan. Hoe zit het nou precies met de regels omtrent autoverlichting?

De verschillen tussen de dieselmotor en de benzinemotor

Sinds de productie van de eerste verbrandingsmotor in 1862, heeft de motor een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Automotoren komen tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo heb je de bekende diesel- en benzinemotor. In dit blog leggen we de belangrijkste verschillen uit.

Een schadeauto kopen: waar moet ik op letten?

Een schadeauto is een leuk project voor klussers die graag aan de slag gaan om de auto op te knappen. Wel is het verstandig om te weten waar u op moet letten bij de aankoop van een schadeauto. De auto is immers gebruikt en bevat hierdoor gebreken. Let op de volgende zaken bij het kopen van een schadeauto om een miskoop te voorkomen.

De voordelen van een schadeauto

Het kopen van een nieuwe auto is een grote investering. Zodra uw nieuwe auto voor het eerst de garage uitrijdt, daalt de waarde al bijna met de helft. Wilt u een kwalitatief hoogwaardige auto voor een betaalbare prijs? Overweeg dan eens om een schadeauto te kopen. Wij zetten de voordelen van het kopen van een schadeauto voor u op een rijtje.

Garantie van kwaliteit en duurzaamheid

Sinds 1 augustus 2015 voert Autobedrijf Broekhuis het keurmerk van Perfect Green. Met dit keurmerk horen we bij een selecte groep autodemontage bedrijven waarbij kwaliteit, service en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

De evolutie van de Honda Civic

In 1972 werd de eerste Honda Civic geproduceerd, en door de jaren heen is deze Japanse auto flink veranderd en verbeterd. Het kenmerkende uiterlijk van de Honda Civic maakte in 2006 plaatst voor een meer futuristische uitstraling die minder leek op zijn voorganger. Inmiddels zijn we een aantal generaties verder en staat de tiende generatie gepland voor 2017.

Een nieuwe of een tweedehands auto?

Wanneer het tijd is voor een andere auto staat u voor de keuze: nieuw of tweedehands? Het blijft lastig. Uit onderzoek is gebleken dat tweedehands auto’s steeds populairder worden. Tot en met november 2015 zijn er ruim 1,7 miljoen tweedehands auto’s verkocht. Volkswagen is in deze cijfers de grote uitblinker.

Getoond 1–10 van 30123

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps