Blog

Autorijden in de mist? Lees deze 5 tips.

Mist kan zomaar opkomen en soms zo dicht zijn dat u geen hand voor ogen meer ziet. Hoe rijdt u veilig in de mist? In dit blog geven we u graag 5 tips om zo veilig mogelijk door dichte mist te rijden. Ook als het al mistig is doet u er altijd verstandig aan eerst de weersomstandigheden te checken voordat u op pad gaat. Zo laat u niets aan het toeval over. Mist doet zich vaak voor in de herfst of winter, wanneer het koud is.

Autorijden in het donker

Voor velen is rijden in het donker niet iets waar men zich comfortabel bij voelt. En dat is begrijpelijk; je bent sneller moe en je ziet een stuk minder. We geven je graag meer informatie over het gebruik van verlichting in het donker en geven je ook nog een aantal tips om zo veilig mogelijk te rijden in het donker. In deze blog behandelen we de volgende onderwerpen: Mag je rijden zonder de juiste verlichting? De boetes die je riskeert met onjuiste verlichting Welke verlichting moet je voeren tijdens het rijden? Tips voor rijden in het donker Mag je rijden zonder de juiste verlichting? Het is strafbaar om te rijden zonder de juiste verlichting. Als je in het donker gaat autorijden, is het belangrijk dat je beschikt over de juiste verlichting en dat deze ook daadwerkelijk werkt.

Meer opslagruimte op de auto met dakdragers

Met dakrails en dakdragers op je auto voeg je een enorme veelzijdigheid aan functionaliteit toe aan je auto. Ze zijn een ideale oplossing voor vakantiegangers, gezinnen, outdoor avonturiers, ondernemers, doe-het-zelvers, fietsers en nog veel meer. Je brengt eenvoudig meer/grotere spullen mee, zonder een zitplaats op te geven. Hierdoor zijn dakdragers ook ideaal voor de vakantieperiodes. Auto voorzien van dakrails Niet elke auto is standaard voorzien van dakrails, deze kun je achteraf echter nog eenvoudig (laten) plaatsen.

Stap voor stap: remschijven vervangen

De remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van je auto. Goede remmen – bestaande uit remschrijven en remblokken – zorgen ervoor dat je veilig en snel tot stilstand komt; ook in het geval van noodstops. Wanneer je merkt dat je auto niet zo goed meer remt, of wanneer hij begint te trillen tijdens het remmen, is het verstandig om de onderdelen te controleren op slijtage. Wil je zelf je remschijven vervangen om hoge kosten bij een garage te voorkomen? Wij leggen in deze blog stap voor stap uit hoe je zelf de schijven van je remsysteem vervangt. Wanneer moet je je remschijven vervangen? Wanneer jij het rempedaal indrukt, worden de remblokken op de remschijven gedrukt; de wrijving die ontstaat zorgt ervoor dat de auto afremt.

Stap voor stap: de turbo van je auto vervangen

Vervang zelf de turbo van je auto met ons handige stappenplan

Ben je een beetje handig en heb je verstand van auto’s? Dan is het vervangen van de turbo van je auto niet moeilijk. Het demonteren en de montage van de nieuwe – of gebruikte – turbo is geen hogere wiskunde; het is echter wél belangrijk dat je eerst onderzoekt wat de oorzaak is van de kapotte turbo. Als je ontdekt hebt hoe deze stuk gegaan is, kun je het in de toekomst voorkomen. Lees snel verder om stap voor stap de turbo van je auto te vervangen.

Het verschil tussen wieldoppen en velgen

Dat een auto vier banden heeft, weet iedereen. Maar waar die vier banden omheen zitten is vaak wat lastiger te bepalen. Zijn het nou wieldoppen, stalen velgen of aluminium velgen? In dit blog bespreken we de verschillen tussen de functies van wieldoppen en velgen en wat precies de verschillen zijn. Ten eerste is de velg een auto-onderdeel waar de banden omheen zitten en een wieldop een onderdeel wat op een stalen velg geklikt kan worden. Auto rijden zonder wieldoppen is dus mogelijk, zonder velgen niet.

Auto onderdelen uitgelicht: de turbo

De turbo is tegenwoordig in bijna alle motoren te vinden. De invoering van de turbo begon bij de dieselmotoren, die zonder turbo te weinig vermogen hadden. Ook de benzinemotoren moeten er aan geloven: motoren worden steeds kleiner geproduceerd, maar wel voorzien van een turbo. Hierdoor leveren de motoren hetzelfde of zelfs meer vermogen dan grotere turbo loze motoren. Er zitten echter ook nadelen het gebruiken van een turbo.

Auto onderdelen uitgelicht: de V-snaar of multiriem

Een V-snaar, ook wel multiriem genoemd is een riem die zorgt voor de aandrijving van de waterpomp en de dynamo. De V-snaar zelf wordt aangedreven door de motor. Aangezien de meeste auto’s van tegenwoordig beschikken over stuurbekrachtiging en een airco (die ook worden aangedreven door de V-snaar), spreken we van een multiriem. De multiriem zelf wordt op spanning gehouden door spanrollen en wordt weleens verward met de distributieriem. Deze zit echter dieper in de auto en is dus niet direct zichtbaar, terwijl de multiriem dat wel is.

Auto onderdelen uitgelicht: de verschillende carrosserievormen

Uiteraard bestaan er grote verschillen tussen auto’s onderling. Zo heb je vrachtauto’s, bestelauto’s, personenauto’s en bussen. Echter zijn er bij personenauto’s onderling ook grote verschillen in vorm en grootte. Wij benoemen de meest voorkomende type personenauto’s met bijbehorende carrosserievormen.

Auto onderdelen uitgelicht: autosegmenten

In het vorige blog hebben we de verschillende type auto carrosserieën besproken. Er is echter ook een andere manier om auto’s in te delen, namelijk in autosegmenten of autoklassen. Door het indelen van auto’s in segmenten kunnen prijzen en prestaties van auto's van verschillende merken, maar ingedeeld in hetzelfde segment, onderling beter vergeleken worden. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende autosegmenten.

Getoond 1–10 van 401234

Contact & route

Contact
& route

Autobedrijf Broekhuis
Broekhuisweg 5
7665 TW Albergen

Onderdelen:
0546 - 44 11 66
parts@broekhuisautos.nl

maps

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.